Storm update

Vlak voor Kerst en Oud&Nieuw werden wij verrast door een dikke laag sneeuw. Op de Veluwe is in die dagen de meeste sneeuw gevallen. Wat eerst zo mooi was werd uiteindelijk een ravage. Doordat de sneeuw ging smelten werd het gewicht op de takken en bomen zo zwaar dat het knapte. Over de hele camping verspreid lagen er takken en bomen. Sommige chalets hebben helaas veel te verduren gehad, andere chalets hebben juist weer geluk gehad.

Daarna zijn wij begonnen met het opruimen hiervan. Met ongeveer 10 man werd er hard gewerkt, bomen werden eerst voorzichtig omgezaagd waarna het team op de grond de takken in kleine stukken zaagde en opruimde.

Helaas kwam er een paar weken na de sneeuw de storm. Over het hele land heeft deze storm schade veroorzaakt, zo ook op De Scheepsbel. De schade na de sneeuwval werd verdubbelt door de storm. De schade van de sneeuwval en van de storm konden zo gelijktijdig worden opgeruimd door het team. Er werd voornamelijk van voren naar achteren gewerkt zodat wij de camping stukje bij beetje zagen opknappen!

Nu, meer dan 2 maanden na de sneeuwval en de storm ziet de camping er opgeruimd en netjes uit. Bijna alles is opgeruimd. Er zijn zeker zo’n 1000 bomen opgeruimd waardoor wij dit seizoen veel meer zon zullen hebben!

Op 31 maart gaan wij met een aantal vrijwilligers uit de vaste gasten van de camping het laatste losliggende groen bij elkaar harken. Het nieuwe seizoen beginnen wij dit jaar met een schone en opgeruimde camping!